Voorstellen

Madelein Vreeken

PrettyPerennials is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby: al heel wat jaren zijn vaste panten mijn passie. Wie ik ben? Ik ben Madelein Vreeken, bioloog en part-time kweker in Den Haag.
Ik zoek in binnen en buitenland naar nieuwe interessante cultivars en soorten, of kweek ze op uit zaad. Vervolgens laat ik ze enkele jaren in de volle grond hun waarde bewijzen op eigenschappen als bloeiduur, stevigheid, en bestendigheid tegen de winter, vocht, droogte en ziekten. Deze eigenschappen worden afgewogen tegen de kleur en vorm van bloem en blad van de plant: ik ga voor bijzonder aanwinsten, maar de plant moet ook makkelijk te verzorgen zijn.

Werkwijze
Alle planten worden door mijzelf vermeerderd door scheuren of stekken, en soms zaaien. De moerplanten staan in de volle grond en ontvangen alleen natuurlijke mest en compost.
Bestrijdingsmiddelen en anti-onkruidmiddelen gebruik ik uit principe niet. De jonge planten worden in de regel buiten in potten verder opgekweekt. Daarom zullen deze planten snel aanslaan in uw tuin.