Sortiment
PrettyPerennials brengt wat het belooft: leuke vaste planten. PrettyPerennials zoekt steeds naar die planten, die iets aparts toevoegen aan uw tuin, maar toch duurzaam zijn en weinig verzorging vragen.

Planten combineren op kleur

Planten combineren op bloeitijd

Op de achterkant van de foto (klik op het pijltje om de foto om te draaien) vindt u de beschrijving.

Specialiteiten
Van de volgende plantengeslachten heb ik een groter assortiment verzameld:

  • Irissen, omdat ze zulke onovertroffen mooie bloemen hebben
  • Geraniums, omdat ze altijd en overal toepasbaar zijn
  • Sanguisorba’s, vanwege de opvallende bloeiwijzen
  • Penstemons, een groot plantengeslacht uit Noord-Amerika, waar in Nederland nog heel weinig mee gekweekt wordt, maar wat vol veerrassingen zit.

Daarnaast heb ik in de collectie ook ‘oude bekenden’, vooral bodembedekkers, die hun goede eigenschappen meer dan bewezen hebben in mijn eigen tuin. Zie hiervoor de beschrijvingen aan de ‘achterkant’ van de foto’s.

Collectie in ontwikkeling
PrettyPerennials is een piepjong bedrijf. De collectie verandert daarom continu: ieder jaar komen er nieuwe aanwinsten bij. Soorten die door hun ‘proeftijd’ heen zijn, komen in kweek. Maar strenge winters kunnen er voor zorgen dat soorten uit de collectie verdwijnen. Ook zal de fotoverzameling zelf nog groeien.
Daarom staan nog niet van alle soorten foto’s op de site en niet alle planten met foto zijn op voorraad. Download en raadpleeg daarom voor u bestelt altijd eerst de actuele voorraadlijst (PDF). Zie ook Bestellen.
Vanwege de bodemcondities in mijn tuin heb ik geen planten in de collectie die gebonden zijn aan zandige bodem of echte droge omstandigheden. Ook pure schaduwplanten kweek ik niet.